Wat repareert St Eric?
Voornamelijk oude analoge synthesizers, zoals ARP, MOOG, KORG en dergelijke apparatuur. Ik reparareer ze vanuit de visie van een muzikant. Het moet lekker klinken, goed werken en zuiver gestemd zijn. De beste kans heb je bij mij als je met ARP apparatuur aankomt. daar ben ik in gespecialiseerd en ga daarin verder als menig ander. Volgens 'anderen' word ik gezien als Europees beste ARP specialist.


De bekende 'bushings', de rubbertjes in de toetsenborden
Je weet niet wat je voelt en hoort na de plaatsing van de 'verse' rubbers. Geen gekletter of gebonk meer. Alle toetsen weer keurig op een rijtje. Uitgevoerd met moderne bushings. Ouderwetse veerkracht met modern uithoudingsvermogen.
Vraag wat dit voor jouw synthesizer moet gaan kosten.


Schuifpotmeters en schakelaars reinigen
Ik heb een procedé ontwikkeld waarbij ik de complete boards, inclusief de schuifpotmeters onder druk en met warmte reing. De succervolle 'wasbeurt'. Voor betrekkelijk weinig geld glimmen de boards je weer tegemoet en alle bewegende delen worden weer met speciale middelen gesmeerd. Aanrader voor alles kleiner dan de 2600.
Vraag wat dit voor jouw synthesizer moet gaan kosten.

Toetscontacten (j-wires)reinigen
Weer een succesnummer. Ik polijst de bussbars en j-wires totdat ze weer glimmend en glad zijn zoals goud er uit hoort te zien. Kun je weer jaren vooruit. Totaal niet te vergelijken met de bekende 'alcohol/wattenstaajesmethode'.
Vraag wat dit voor jouw synthesizer moet gaan kosten.Tunen van synthesizers
Als er iets vervelend is dan is dat wel een valse/onstembare synthesizer. Geholpen door een uitstekend gehoor, perfect stemapparaat en technisch inzicht stem ik synthesizers beter dan de fabriekspecificaties. Ervaring met diverse ARP, MOOG en KORG synthesizers. Ook het filter wordt gestemd. (indien van toepassing)
Vraag wat dit voor jouw synthesizer moet gaan kosten.


Een rookwolk uit de achterkant...
Ik repareer ook synthesizers die electronisch echt kapot zijn of helemaal niets meer doen... Het een en ander is wel afhankelijk van de verkrijgbaarheid van onderdelen. Ik heb wel wat voorraad en prima contacten, maar niet alles is er meer... Maar wellicht is er een oplossing voor te vinden.
Vraag wat dit voor jouw synthesizer moet gaan kosten.


Reparatietijd
Hoe lang ben ik met een reparatie bezig? Dat varieert van 'klaar terwijl U wacht' tot maanden. Dit is ook weer afhankelijk van verkrijgbaarheid van onderdelen en/of schema's. Verder kan het het zijn dat ik volledig onbekend ben met het apparaat, dan duurt de reparatie wat langer en zakt het uurtarief... Uiteraard alles in overleg.

Mooglogo...
Oscilloscoop...
MultiMoog Modulatie sectie...