Gebruik nooit contactspray voor je Arp schuifpotmeters....
Beter nog is: gebruik ook geen contactspray!
De koolbaantjes lossen er door op. En op = op. Tot voor kort was dit het geval. Inmiddels zijn er nieuw geproduceerde exemplaren op de markt. Ik raad ze af omdat ze aanvoelen alsof er grind in zit en de bevestiging is ook op bezuinigd. Maar ik k restaureer oude schuifpotmeters met nieuwe koolstofbaantjes. Beter als nieuw.

Zelf reinigen?
Het beste is om ze heel erg voorzichtig van het board te verwijderen, heel erg voorzichtig open te maken en daarna weer heel erg voorzichtig , te reinigen met alcohol. Daarna voorzichtig en zuinig smeren met een middel als Cailube, en dan een beetje dikke variant. In elkaar zetten, terug plaatsen en klaar. Klusje van 20/30 minuten.
Zodra de schuiven erg moelijk bewegen, liever niet meer bewegen maar schoonmaken, want iedere beweging kan dan de koolbaan onherstelbaar beschadigen.

Ik heb sinds een tijdje een goedwerkend procedé dat al naam begint te maken. De wasbeurt . Ik was de complete boards inclusief schakelaars en sliders en smeer ze daarna. Een goedkoop alternatief tenopzichte van iedere slider afzonderlijk verwijderen, openmaken, etc. Met als bonus ook weer glimmende boards.